
CZ126
Po dosažení varu zazní zvukový signál. Tento signál se třikrát opakuje v pravidelných intervalech. Po druhém signálu se automaticky zapne minutka, která sleduje stav
varu. Po třetím signálu varná deska automaticky zvolí nižší stupeň výkonu vhodný k udržení stavu varu. Od tohoto okamžiku je možné přidávat přísady podle přání,
nastavit časovač nebo změnit stupeň výkonu. Když se změní výkon nebo když se varná deska přepne do režimu „pauza“, funkce SENZOR se ukončí.
Funkce Mírný var
Po přivedení pokrmu k varu zvolte funkci pro mírný var: automaticky se nastaví stupeň výkonu určený k udržení mírného varu. Funkci jednoduše vypnete
stisknutím OFF (VYP) na dotykovém ovládání.
Funkce Rozpouštění
Funkce Rozpouštění udržuje nízkou stejnoměrnou teplotu varné zóny. Po umístění nádoby/příslušenství na požadovanou varnou zónu zapněte varnou desku a zvolte
příslušnou zónu. Stiskněte tlačítko : na displeji se zobrazí „A“ a rozsvítí se kontrolka. Chcete-li funkci vypnout, stiskněte OFF (VYP) na dotykovém ovládání.
Flexibilní zóna
Tato funkce umožňuje spojit dvě varné zóny a ovládat je jako jednu. Skvěle se hodí pro oválné, obdélníkové a protáhlé nádoby (max. rozměry dna 40x 18 cm). Po
zapnutí varné desky stiskněte tlačítko : na displejích příslušných dvou varných zón se zobrazí stupeň „5“. Rozsvítí se oba světelné puntíky vedle zobrazených stupňů
výkonu, které signalizují zvolení jednotlivých zón. Ke změně stupně výkonu stačí přejet prstem po dotykovém ovládání: jak se prst posunuje k vyšším/nižším hodnotám,
číslo uvnitř kruhu se zvyšuje/snižuje v rozsahu od min. nastavení (1) až po maximum (9). Funkci flexibilní zóny vypnete stejným tlačítkem: obnovíte tím samostatnou
funkci varných zón. Chcete-li varnou zónu vypnout, stiskněte OFF (VYP).
Když se používá funkce flexibilní zóny, nelze u stejných zón používat stupeň výkonu pro rychlý var a funkci SENSOR. Jestliže nastavíte časovač, zobrazí se vedle displeje
horní varné zóny.
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Nikdy nepoužívejte houbičky s drsným povrchem nebo drátěnky. Jejich používáním by se skleněná deska postupně zničila.
• Po každém použití varnou desku vyčistěte (po zchladnutí), aby se odstranily usazeniny a skvrny od zbytků pokrmů.
• Cukr nebo potraviny s vysokým obsahem cukru poškozují varnou desku a je nutné je ihned odstranit.
• Sůl, cukr a písek mohou poškrábat sklo varné desky.
• K čištění používejte měkký hadřík, savý kuchyňský papír anebo speciální prostředky na čištění sklokeramických varných desek (řiďte se pokyny výrobce).
• Pozorně si přečtěte pokyny v části „Návod k použití“ a dodržujte je.
• Připojte varnou desku k elektrické síti a zkontrolujte, zda nedošlo k výpadku proudu.
• Po vyčištění varnou desku důkladně osušte.
• Pokud se varnou desku nepodaří po použití vypnout, ihned ji odpojte od elektrické sítě.
• Jestliže se po zapnutí varné desky na displeji zobrazí alfanumerické kódy, postupujte podle následující tabulky.
Pro správnou činnost funkce SENZOR doporučujeme:
- použijte výhradně vodu (s teplotou místnosti);
- do dosažení varu nepřidávejte sůl, přísady ani koření;
- neměňte stupeň výkonu zóny, ani nádobu neodstraňujte, nebo neposunujte;
- nepoužívejte tlakové hrnce;
- naplňte nádobu na alespoň 1/3 jejího objemu (min. 1 litr) a nikdy ne až po
okraj (viz tabulka vpravo).
Chcete-li dosáhnout nejlepších výsledků:
- nepoužívejte pokličku na hrnci, který využívá funkci SENZOR;
- nezapínejte funkci SENZOR, pokud je zóna již teplá (na displeji je zobrazeno
písmeno „H“).
Průměr varné
zóny
Průměr dna hrnce pro
použití funkce SENZOR
Maximální množství
vody v hrnci
18 cm 17 - 19 cm 5 litrů
Funkce se vypne okamžitě po nastavení varné desky do režimu „pauza“.
- Varná deska nezávisle řídí použití funkce SENZOR a rychlého varu, proto někdy není možné zapnout rychlý var s již zapnutou funkcí SENZOR.
- Průběh funkce SENZOR může být ovlivněn jakostí použitého hrnce.
ČIŠTĚNÍ
VAROVÁNÍ
- Nepoužívejte čisticí přístroje na páru.
- Před čištěním vždy zkontrolujte, zda jsou vypnuté varné zóny a zhasnutý ukazatel zbytkového tepla („H“).
JAK ODSTRANIT PORUCHU
i
i
31902085.book Page 126 Thursday, September 22, 2011 2:39 PM
Komentáře k této Příručce