
8
TABUĽKA PRÍPRAVY JEDÁL
RECEPT FUNKCIA PREDOHREV
TEPLOTA
(°C)
DOBA PEČENIA
(Min.)
ÚROVEŇ A
PRÍSLUŠENSTVO
Kysnuté koláče / Piškótové koláče
- 170 30 – 50
2
Áno 160 30 – 50
2
Áno 160 30 – 50
4
1
Plnené koláče
(tvarohový koláč, štrúdľa, jablkový koláč)
- 160 – 200 30 – 85
3
Áno 160 – 200 35 – 90
4
1
Sušienky / Malé zákusky
- 160 – 170 20 – 40
3
Áno 150 – 160 20 – 40
3
Áno 150 – 160 20 – 40
4
1
Odpaľované cesto
- 180 – 200 30 – 40
3
Áno 180 – 190 35 – 45
4
1
Áno 180 – 190 35 – 45*
5
3 1
Snehové pusinky
Áno 90 110 – 150
3
Áno 90 130 – 150
4
1
Áno 90 140 – 160*
5
3 1
Pizza (tenká, hrubá, focaccia)
- 220 – 250 20 – 40
2
Áno 220 – 240 20 – 40
4
1
Áno 220 – 240 25 – 50*
5
3 1
Peceň chleba 0,5 kg - 180 – 220 50 – 70
2
Malý chlieb - 180 – 220 30 – 50
3
Chlieb Áno 180 – 220 30 – 60
4
1
Mrazená pizza
- 250 10 – 20
2
Áno 250 10 – 20
4
1
Slané koláče
(zeleninový koláč, kiš)
Áno 180 – 190 45 – 60
2
Áno 180 – 190 45 – 60
4
1
Áno 180 – 190 45 – 70*
5
3 1
Slané asladké odpaľované cesto
Áno 190 – 200 20 – 30
3
Áno 180 – 190 20 – 40
4
1
Áno 180 – 190 20 – 40*
5
3 1
Lasagne / Pudingové koláče - 190 – 200 40–65
3
Zapekané cestoviny / Plnené cest.
závitky
- 190 – 200 25 – 45
3
Komentáře k této Příručce