
3
CS
FUNKCE
* Funkce použitá jako referenční pro účely prohlášení
oenergetické účinnosti vsouladu snařízením (EU)
č.65/2014
TRADITIONAL (TRADIČNÍ)
RYCHLÝ PŘEDEHŘEV
Pro rychlý předehřev trouby.
TRADIČNÍ*
Slouží kpečení jakéhokoli jídla pouze na
jednom roštu.
GRIL
Ke grilování steaků, kebabů auzenin,
kzapékání nebo gratinování zeleniny nebo
kopékání topinek. Kzachycení uvolňujících se šťáv
při grilování masa doporučujeme použít odkapávací
plech: Plech umístěte na kteroukoli úroveň dospod
roštu apřidejte 500ml vody.
TURBOGRIL
Kpečení velkých kusů masa (kýt, rostbífů,
kuřat). Kzachycení uvolňujících se šťáv
doporučujeme používat odkapávací plech: Plech
umístěte na kteroukoli úroveň dospod roštu
apřidejte 500ml vody. Grilovací jehlu (je-li součástí)
lze používat tímto způsobem.
HORKÝ VZDUCH
Pro přípravu různých druhů jídel, které
vyžadují stejnou teplotu na několika úrovních
současně (maximálně třech). Utéto funkce
nedochází ke vzájemnému přenosu vůní mezi
jednotlivými jídly.
TRADIČNÍ PEČENÍ
Pro pečení masa, koláčů stekutou náplní
uprostřed na jedné úrovni.
SPECIAL FUNCTIONS (SPECIÁLNÍ FUNKCE)
ROZMRAZOVÁNÍ
Pro rychlejší rozmrazení jídla.
UDRŽOVÁNÍ JÍDLA VTEPLE
Slouží kudržení právě upečených jídel teplých
akřupavých.
KYNUTÍ
Napomáhá sladkému nebo slanému těstu
účinně vykynout. Chcete-li zachovat kvalitu
vykynutí, nezapínejte funkci, pokud je trouba stále
horká po dokončení cyklu pečení.
VÍCEÚROVŇOVÉ PEČENÍ
Pomocí této funkce se připravují všechny
druhy jídel rychle ipozvolna. Lze ji též použít
kohřátí již uvařeného jídla, které bylo ponecháno při
pokojové teplotě nebo uloženo do lednice.
MAXI PEČENÍ
Slouží kpečení velkých kusů masa (nad 2,5kg).
Během přípravy doporučujeme masem otáčet, aby
bylo zajištěno důkladné arovnoměrné zhnědnutí na
obou stranách. Rovněž doporučujeme maso často
podlévat, aby nedošlo kjeho přílišnému vysušení.
ZMRAŽENÉ JÍDLO
Lasagne –- pizza – závin – hranolky – chléb.
Tato funkce automaticky zvolí optimální teplotu
irežim pečení pro pět různých kategorií hotových
mražených polotovarů.
Pro nastavení teploty udalších potravin zvolte
„Vlastní“.
POMALÉ VAŘENÍ
Slouží kpozvolnému pečení masa aryb
azachovává je měkké ašťavnaté. Doporučujeme
maso nejprve opražit na pánvi, aby si uvnitř
uchovalo svou šťavnatost. Doby přípravy se pohybují
kolem dvou hodin uryb shmotností 300g, kolem
čtyři až pěti hodin uryb shmotností 3kg aod čtyř
hodin výše ukusů masa shmotností 1kg akolem
šesti až sedmi hodin ukusů masa shmotností 3kg.
EKO S HORKÝM VZDUCHEM*
Pro pečení nadívaného masa ařízků na jedné
úrovni. Díky pozvolné astřídavé cirkulaci vzduchu
jejídlo chráněno před nadměrným vysušením.
Je-li tato funkce používána, kontrolka úsporného
režimu ECO zůstane po celou dobu přípravy
vypnutá, napřechodnou dobu ji však lze zapnout
stisknutím
.
Komentáře k této Příručce