
3
CS
FUNKCE
RUČNÍ FUNKCE
• PÁRA
Pro šetrné azdravé vaření pomocí parních funkcí za
účelem zachování nutričních hodnot potravin. Tato
funkce je obzvlášť vhodná kpřípravě zeleniny, ryb
aovoce, ale také blanšírování. Pokud není uvedeno
jinak, před vložením jídla do trouby odstraňte veškeré
obalové materiály aochranné fólie.
Gnocchi 90–100 10–15
3
1
Rybí terina 75–80 60–90
2
Vařená vejce 90 20–25
3
Červená řepa 100 50–60
3
1
Červené zelí 100 30–35
3
1
Bílé zelí 100 25–30
3
1
Bílé fazole 100 75–90
3
2/1
• HORKÝ VZDUCH
Slouží kpřípravě pokrmů způsobem, který má
podobné výsledky jako při použití běžné trouby.
Stouto funkcí doporučujeme používat mřížku,
protože ta umožňuje efektivní cirkulaci vzduchu.
Pečicí plech lze použít ikpřípravě určitých druhů
pečiva, jako například sušenek nebo rohlíků.
Zdobené dorty Ano 160 35–40
2
Sušenky Ano 150–165 12–15
2
Odpalované pečivo Ano 190–200 25–30
2
Švýcarská roláda Ano 230 7–8
2
Slané koláče Ano 180–190 35–40
2
Listové těsto Ano 180–190 15–20
2
Mražená kuřecí křidélka Ano 190–200 15–18
2
• HORKÝ VZDUCH + PÁRA
Funkce pro přípravu pokrmů, které jsou na povrchu
křupavé auvnitř měkké ašťavnaté. Je vhodná
zejména pro pečení kuřecího arybího masa, brambor,
hotových zmrazených jídel, koláčů, dortů amoučníků.
Chléb 180–190
Nízká–
střední
35–40
2
Krůtí prsa 200–210 střední 50–60
2
1
Žebírka 160–170 Nízký 80–90
2
1
Pečená ryba 190–200 Nízký 15–25
2
1
Pečená zelenina 200–210
Střední
- Vysoká
20–30
2
1
• SPECIÁLNÍ
» ROZMRAZENÍ PAROU
Pro rozmrazování jakéhokoli typu potravin.
Potraviny jako například maso aryby položte na
napařovací plech na úroveň3 asejměte znich
veškerý obalový materiál. Odkapávací plech
zasuňte na spodní úroveň, aby do něj mohla
stékat rozmrazená voda. Nejlepších výsledků
dosáhnete, když jídlo nerozmrazíte úplně, ale
necháte proces dokončit během doby odpočívání.
Aby chléb příliš nezměkl, doporučujeme jej
uchovávat zabalený.
Maso
Mleté
500 25 -30
30–35
60
Na plátky
20–25
Klobása
450 10–15 10–15
Drůbež
Celá
1000 60–70 40–50
Filety
500
25–30 20–25
Stehna
30–35 25–30
Ryby
Celá
600 30–40 25–30
Filety
300 10–15 10–15
Porce
400 20–25 20–25
Zelenina
Porce
300 25–30 20–25
Kusy
400 10–15 5–10
Chléb
Bochník chleba
500 15–20 25–30
Plátky
250
8–12 5–10
Rohlíky / žemle
10–12 5–10
Koláč
400 8–10 15–20
Ovoce
Smíšené
400 10–15 5–10
Bobulovité plody
250 5–8 3–5
» OHŘÁTÍ PAROU
Slouží kohřevu již hotových mražených či
chlazených jídel nebo hotových jídel spokojovou
teplotou. Tato funkce využívá kpozvolnému
ohřívání jídla páru, čímž nedochází kjeho
vysušování. Tímto je tedy možné uchovat původní
chuť avůni jídla. Necháte-li jídlo chvíli dojít,
dosáhnete lepšího výsledku. Menší nebo slabší
kousky doporučujeme umísťovat doprostřed
avětší nebo silnější kousky okolo. Používáte-li
perforovaný talíř, umístěte pod něj pečicí plech,
aby zachytil uvolňující se šťávy.
Komentáře k této Příručce